Het begon allemaal met het idee dat de daken van huizen wel heel erg onder de mos en korstmossen zaten, de oplossing was tot dan toe: het vervangen van een compleet dak, inclusief alle bijkomende werkzaamheden en kosten.

Dit was echter een zeer kostbare aangelegenheid, de oplossing kwam van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het coaten van dakpannen. Dit bedrijf heeft al 20 jaar ervaring op dit gebied en heeft een reputatie hoog te houden.

Wat doet HC Dakbehandeling nu precies?
Mensen vergeten vaak dat het dak van een huis een van de belangrijkste onderdelen van een huis is en ook uit esthetisch oogpunt belangrijk is.

Op lange termijn heeft een dak te maken met diverse weer invloeden, zoals zon en zeer zeker de zure regen, verder krijgt het dak nog te lijden onder diverse mossen en korstmossen, dit kan op langere termijn lijden tot schade aan uw dakpan.
De korstmossen zorgen er voor dat de worteltjes tot diep in de pan dringen en er voor zorgen dat er samen met de winter stukjes van de pan afspringen, wat weer tot gevolg heeft dat de pan dunner word of met sneldekpannen ruwer word en zelf hun kleur verliezen.

Doordat de pan ruwer word krijgen diverse organisme steeds meer de kans om zich aan de pan te hechten, u begrijpt het al, het word van kwaad naar erger.

De oplossing zit hem in het systeem van werken van HC Dakbehandeling, de volgende bewerkingen worden gedaan:

Het schoonmaken van het dak met een hogedrukreiniger die alleen met druk en temperatuur werk ( dus zonder chemicaliën ) wat dus zeer milieu vriendelijk is.

Het impregneren van het dak, dit zorgt er voor dat er geen vocht meer in de pan kan dringen en zorgt ook voor een goede hechting, tussen de coating en de pan.
Het uiteindelijke coaten van het dak, dit is het op kleur spuiten van de bestaande kleur van de pan en zorgt tevens voor dat de pan minder ruw word een goede gladde laag op de pan.

Deze bewerkingen zorgen er voor dat zich er geen kostmossen kunnen hechten op de pan.

Nog een bijkomstigheid is dat de pan ook een betere isolerende laag heeft.

Verder is HC Dakbehandeling steeds verder uitgegroeid en kunnen wij uitstekend muren, terrassen en andere objecten schoonmaken, vraag vrijblijvend offerte aan of vraag advies over een te behandelen object.

U leest het: uw huis wordt van top tot teen weer als nieuw.